Nederlandse kunstenaar

Hoe kies je een schilderij voor je interieur?

Kunst in Huis: Handige richtlijnen om je op weg te helpen

Kunst schilderijen kopen is spannend, en kan een hele uitdaging zijn. Het kunstwerk dat je koopt, brengt bij voorkeur veel vreugde voor lange tijd. Maar hoe weet je dat je de juiste kunst in huis haalt? Met deze handige richtlijnen hopen we je wat op weg te kunnen helpen naar het perfecte schilderij voor je interieur.

Eerst de basics

Begin te leren over de verschillende kunst stromingen, en ontdek van welke stijlen je houdt. Gaat je voorkeur uit naar abstract, modern, figuratief? Hier is Instagram nuttig; het is een geweldige manier om kunstenaars en galerieën over de hele wereld te verkennen. Handige hashtags om te bekijken zijn #abstractart #modernart #artnow of volg accounts als Artfinder, SaatchiArt en ArtcollectorMagazine. (Als je dat doet, vergeet dan niet om Ronald’s Instagram te volgen ;))

Denk goed na over de plaatsing van het kunstwerk; welke kamer, hoeveel ruimte je daar hebt en hoe het licht in de kamer gedurende de dag verandert.

Welk kleuren palette heb je in gedachten – wil je dat het overeenkomt met de kleuren in je interieur, of wil je dat het iets nieuws toevoegt?

Ben je op zoek naar een kunstwerk dat gaat opvallen, of juist samensmelt met je interieur? Zie hier twee voorbeelden van ‘uitersten’:

Welk formaat past bij de muur?

Denk tot slot na over het formaat van je kunstwerk; hoe groot wil je gaan? Wil je een enkel kunstwerk, of een galerie muur met meerdere werken gecombineerd? Zie hier onder enkele voorbeelden van Ronald Hunter schilderijen in verschillende interieur stijlen.

We hebben vaak gezien dat zelfs in een ‘normale’ woonkamer, een XL schilderij goed kan passen en zeer indrukwekkend kan zijn. In een kleinere ruimte kan een groot schilderij de ruimte zelfs optisch groter maken.

Ben je van plan het kunstwerk op te hangen boven een bank of dressoir? Over het algemeen is dan een minimale maat van 100 cm breed aan te raden (of in ieder geval 2/3 van de breedte van het bank of dressoir).

Waar koop je kunst voor in huis?

Dan weet je welke stijl je zoekt, en in welk formaat. Dan volgt de vraag, waar ga je de kunst kopen?

Er zijn veel manieren om kunst te kopen, en kunst rechtstreeks bij de kunstenaar kopen maakt de lijnen zo kort mogelijk. Zeker nu kunstenaars een veilige online aankoopervaring kunnen bieden, is direct kopen eenvoudiger dan ooit. Het zorgt er niet alleen voor dat je zeker weet dat je originele kunst koopt; we kunnen ons voorstellen dat het de aankoop nog aangenamer maakt door het persoonlijk contact. Daarom nodigen we iedereen uit om contact op te nemen met Ronald als je meer wilt weten over zijn proces of het verhaal achter een specifiek kunstwerk.

Vertrouw op je intuïtie

We geloven dat het belangrijk is om je gezond verstand te gebruiken bij het kopen van kunst, maar nog belangrijker: om je hart te volgen. Vertrouw op je persoonlijke smaak en intuïtie en koop iets waar je echt van houdt. Vooral wanneer het kunstwerk overeenkomt met je budget. Kunst in huis is immers persoonlijk!

We nodigen je graag uit eens rond te kijken in de Ronald Hunter-collectie. Dit kan online, of bezoek onze galerie in Rotterdam (open op afspraak). Misschien vind je iets waar je verliefd op wordt. We zijn beschikbaar mocht je willen overleggen. Bovendien bieden we schilderijen in opdracht aan; Ronald maakt graag een kunstwerk precies afgestemd op je wensen. Bekijk hier voorbeelden van schilderijen op maat.