Nederlandse kunstenaar

Galerie Nederlandse kunstenaar

Galerie van de Nederlandse kunstenaar

Na jarenlang met veel plezier gevestigd te zijn aan de Aelbrechtskolk (Historisch Delfshaven), is de galerie sinds 2020 verhuisd naar de Beukelsdijk in Rotterdam West. Beukelsdijk is een levendige straat, centraal gelegen en op loopafstand van het CS. Kortom, we konden niet gelukkiger zijn!

Zie hier een paar sfeerimpressies van galerie Roxier / Ronald Hunter:

 

Nederlandse kunstenaar galerie
Nederlandse kunstenaar galerie

Naast Ronald Hunter hangt er hier ook werk van ROCO Studio. ROCO Studio is met de zeefdrukken een mooie aanvulling op de abstracte en popart stijl van Ronald Hunter.

We zijn doordeweeks geopend van 9:00 – 17:00. Buiten deze kantoortijden zijn we open op afspraak. Neem contact op als je interesse hebt in een bezoek!

Over de kunstenaar

Ronald Hunter is een Nederlandse kunstenaar en werkte vele jaren als grafisch ontwerper totdat hij de volledige overstap maakte naar schilderen. Als gevolg van zijn achtergrond hebben de kleurrijke, levendige schilderijen van Ronald een uitgesproken grafische stijl.

Inspiratie vindt hij vooral in verschillende lagen straatposters in stedelijke ruimtes. De abstracte composities van kleuren en vormen vormen een ware inspiratie voor hem.

Ronald streeft er in feite naar om dit effect in zijn schilderijen te bereiken door middel van meerdere lagen verf. Ook gebruikt hij typografische elementen. Elk stuk is daarom uniek van het volgende en roept zijn eigen sfeer op door kleur, textuur en gevoel voor diepte.
Zijn werk is vooral bedoeld om deze sfeer naar de omringende ruimte te brengen en een sfeer van energie of rust te creëren, afhankelijk van het kunstwerk.

Nederlandse Kunstenaar