Nederlandse kunstenaar

Nieuwe Nederlandse kunstcollectie

Een overzicht van nieuwe kunst gemaakt door Ronald Hunter.

Nieuwe kunstcollectie uit de studio

Ronald Hunter is een Nederlandse kunstenaar, die bekend staat om zijn grote abstracte schilderijen. Zijn werk is een verkenning van licht en kleur, en roept vaak een eigen sfeer op door textuur en een gevoel van diepte. Met zijn werk wil hij een gevoel van energie of rust creƫren, afhankelijk van de kleuren en compositie. In dit blog een update van zijn laatste kunst, die vaak in serie gemaakt wordt.

Kunst serie Traffic

Allereerst “Traffic”. Deze prachtige serie wordt gekenmerkt door grafische vormen in contrasterende kleuren. Ronald heeft ieder schilderij opgebouwd uit vele lagen acrylverf. Hierdoor zijn de verschillende kleurlagen nog deels zichtbaar, waardoor het schilderij prachtig diepte krijgt. Een deel van de collectie is bovendien verkrijgbaar inclusief houten baklijst.

Ronald heeft een achtergrond in grafische vormgeving, wat zich uit in zijn werk.

Ronald:

Ik werk graag met grafische vormen. Deze schilderijen maak ik puur op gevoel, ik begin met 1 kleur en daar komen contrasterende kleuren overheen. De combinatie van warme en koude kleuren is voor mij een uitgangspunt. Mijn succesvolle serie Panels is ook zo opgebouwd.

Klik op deze link om de beschikbare schilderijen uit de Traffic schilderijen te bekijken op ronaldhunter.nl:

Kunst serie Diamonds

Vervolgens “Diamonds”; een ware verkenning van licht en kleur. De diamantvormige objecten lijken van kleur en vorm te veranderen afhankelijk van hoe je ernaar kijkt, net als de facetten van deze edelsteen. Verrassende kleurencombinaties zijn hier het resultaat van.

Ronald:

Mijn nieuwe kunst serie “Diamonds” komt eigenlijk voort uit Sunny & Square, een abstract tweeluik dat ik vorig jaar heb gemaakt. Door dit schilderij wilde ik het effect van kleuroverlappingen verder onderzoeken. Ik wilde zien wat er gebeurt als ik facetten van kleur over elkaar schuif. Dit komt waarschijnlijk door mijn achtergrond als grafisch ontwerper, waar ik vaak experimenteerde met kleuroverlap.

Elk schilderij is 90 x 90 cm, en inclusief zwarte baklijst. De schilderijen worden per stuk verkocht, maar je kunt ze ook combineren voor een extra opvallend effect. Zie hieronder een aantal voorbeelden.

We verwachten in de nabije toekomst nieuwe aanwinsten in deze serie, dus houd onze website in de gaten of volg Ronalds Instagram om op de hoogte te blijven van nieuw werk en projecten!

Klik op deze link om de beschikbare schilderijen uit de Diamond schilderijen te bekijken op ronaldhunter.nl:

Family Portraits

Tot slot de serie abstracte familie portretten: deze zijn anders dan de portretten die Ronald doorgaans maakt (zie collectie Pop Art). Hij wilde voor deze serie namelijk geen herkenbare gezichten gebruiken. Doordat er geen herkenbare gezichten in staan, nodigen de speelse vormen de kijker uit om zelf invulling aan het portret te geven.

Ronald:

Het idee voor deze serie is ontstaan nadat ik vorig jaar voor het eerst vader ben geworden. Deze serie is een ode aan familie, in alle vormen en maten.

Deze schilderijen zijn gemaakt met acrylverf op hoogwaardig papier (250gr) door Ronald Hunter. De meesten zijn op A2 formaat, maar Ronald kan ze ook op groter of kleiner formaat maken. Neem contact op voor een schilderij op maat.

Iedere familie is uniek, en wat is er dus mooier dan een tijdloos beeld aan de muur hiervan hebben? Tot slot niet onbelangrijk: deze abstracte familie portretten zijn verkrijgbaar voor een mooie prijs! Bekijk de volledige collectie op ronaldhunter.nl: