Nederlandse kunstenaar

Kunst voor interieur 2019

Een kijkje in de 2019 Interieur kunst van Ronald Hunter

We naderen het einde van het jaar, hoog tijd om te zien wat 2019 in petto heeft! Onze kunstenaar Ronald Hunter is zelfs al begonnen aan nieuwe series interieur kunst. Nieuwsgierig als we zijn, vroegen we Ronald om zijn gedachten te delen achter zijn nieuwe werk.

Een van zijn eerste kunst series voor 2019 is ‘High Rise’. Contrasterende kleuren en lineaire vormen, deze abstracte schilderijen zijn geĆÆnspireerd op de opkomst van verticale steden.

Ik ben gefascineerd door het fenomeen verticale steden; wolkenkrabbers die zo groot en complex zijn dat ze een hele wereld op zich zijn. Wonen, werken, restaurants, bars, allerlei soorten amusement worden binnen aangeboden. In theorie hoef je niet meer naar buiten te gaan. De geometrische vormen en scherpe lijnen van deze ‘hoogbouw’ vormen de basis van deze abstracte schilderijen.

Wij zijn gefascineerd door de coole industriƫle sfeer. Je kunt je helemaal voorstellen hoe dit schilderij aan een muur van een loft in New York City (of Rotterdam!) prijkt.

Ten tweede, een van de dingen die Ronald Hunter in 2019 wil doen, is meer aandacht geven aan decoratieve interieur kunst en kantoor kunst. Met ‘Midnight Blue Lines’ zet hij een opmerkelijke nieuwe toon voor een lijn van decoratieve kunst. Klassieke ontwerpen met moderne, rijke kleurtinten.

Met deze nieuwe stijl wilde ik een andere kant van Ronald Hunter laten zien. Het is een tegenhanger van mijn Pop Art-schilderijen; chique ontwerpen, ingetogen maar rijk aan kleur. Ik ben van plan meer natuurlijke elementen in deze schilderijen te gebruiken.

Nou, we kijken uit naar de nieuwe decoratieve stukken in 2019, Ronald!

Als je op de hoogte wilt blijven van de kunst en projecten van Ronald, volg hem dan op Instagram.