Nederlandse kunstenaar

Pop Art kunst van Ronald Hunter

Ronald Hunter en Pop Art Kunst

Ronald Hunter is een veelzijdige kunstenaar, met een oeuvre dat verschillende – abstracte en moderne – stijlen omvat. Maar ondanks zijn veelzijdigheid weet hij toch een ‘signature’ stijl te behouden die gemakkelijk te herkennen is.

Ronald heeft, naast abstracte kunst, een ware liefde voor Pop Art kunst. We willen meer weten en Ronald vragen waar zijn fascinatie voor Pop Art vandaan komt.

Ronald: “Zolang ik me kan herinneren, voel ik me aangetrokken tot Pop Art. Ik vind het leuk dat het zo’n uitgesproken kunstvorm is. De realiteit is niet wat het lijkt en wordt zelfs in een heel ander licht geplaatst. Specifiek de manier waarop Pop artiesten erin slagen alledaagse voorwerpen uit de context te halen, te vergroten en te overdrijven. Je wordt als toeschouwer vaak┬á misleid.”

Ronald vertelt ons dat Pop Art altijd een positieve reactie in hem oproept:

“Ik zie het als een knipoog naar de wereld, en voor mij triggert het altijd iets vriendelijks. Het is verfrissend en het komt waarschijnlijk niet als een verrassing dat ik fan ben van de levendige kleuren die Pop artiesten gebruikt.”

Colors that pop!

Ronald: “Hoewel ik mezelf nooit een pop art kunstenaar als Warhol of Koons zou willen noemen, ben ik ge├»nspireerd door hun creaties.”

 

Met dit in het achterhoofd merk je dat Ronald veel gebruik maakt van neon en contrasterende kleuren, maar ook van grote typografie en prachtige portretten.

pop art kunst

Bekijk zijn nieuwste kunstwerk, ‘Neon Pop Colors‘ (90x90cm). Een levendig stuk met kleuren die op het doek ‘knallen’. Dit originele schilderij is beschikbaar (incl. lijst) in onze winkel.

Een belangrijk onderdeel van zijn collectie zijn de Pop Art Portraits. Lees hier als je meer wilt weten over zijn portretten (in Engels).

Op de hoogte blijven van Ronald’s werk en projecten? Volg hem op Instagram!