Nederlandse kunstenaar

Schilderij Video: Timelapse

Schilderij video: the making of Cubistic Modern

Wil je zien hoe Ronald Hunter een kunstwerk maakt? Blijf vooral lezen en bekijk zijn nieuwste schilderij video, waar hij je in een korte timelapse laat zien hoe hij een van zijn nieuwste werken maakt.

Zoals je misschien al gemerkt hebt, is Ronald Hunter een productieve kunstenaar. Ideeën komen de hele dag door tot hem in een continue stroom en hij probeert vaak nieuwe stijlen en technieken uit.

In de afgelopen week werkte hij aan een nieuwe serie Art on Paper – ‘Cubistic Modern’. Elk stuk wordt gekenmerkt door geometrische vormen en kleurblokken, in verschillende ontwerpen. Je zou kunnen zeggen dat ze enigszins doen denken aan het werk van de Nederlandse kunstenaar Piet Mondriaan.

Hoe Ronald Hunter zijn kunst maakt

Ronald legde in een timelapse video vast hoe hij het derde stuk (rechts) gemaakt heeft. Hij wil hiermee meer inzicht geven in zijn kunstproces.

Ronald vertelt ons dat hij zijn kunst vaak niet van tevoren ontwerpt – hij gaat gewoon aan het werk. Zoals je zult zien in de video, zijn er geen lijnen op het papier getekend wanneer Ronald begint:

“Ik heb geen vast plan als ik begin. Je zou kunnen zeggen dat ik intuïtief werk, de vormen en kleuren komen tot mij terwijl ik werk. Dat is waarschijnlijk de reden waarom ik graag snel werk, ik moet mijn gedachten bijbenen.”

Ronald is geen perfectionist als het gaat om zijn creaties:

“Het is niet mijn doel om perfectie te creëren. Mijn werk is nooit perfect; de lijnen kunnen elkaar overlappen of de kleuren zijn niet volledig verzadigd.”

Wat hij wel wil, is een frisse blik op zijn kunst houden. Je weet maar nooit wat zijn volgende stap gaat zijn!

In de tussentijd hopen we dat je geniet van het kijken naar de timelapse video van ‘Cubistic Modern Design #C’. En vergeet niet Ronald’s Instagram te volgen om op de hoogte te blijven.