Nederlandse kunstenaar

Less is more: De kracht van een wit schilderij

Een wit schilderij als statement

Ronald Hunter is een Nederlandse kunstenaar, bekend om zijn grote abstracte schilderijen en Pop Art portretten. Hij bouwt zijn schilderijen op uit vele lagen acryl verf en lichte textuur, wat voor een mooi gevoel van diepte zorgt in zijn werk.

Ronald’s werk is doorgaans rijk aan kleur. Het wit schilderij ‘White on White’ lijkt hierop een uitzondering – maar niets is minder waar.

Ronald: “Ik begon met kleuren op het doek, en geleidelijk kwam daar wit overheen. ‘White on White’ is een wit schilderij, maar al het wit wat je ziet is geschilderd. Ik maak geen gebruik van het witte canvas. Als je goed kijkt zie je welke kleuren ik eerst heb gebruikt.”

Ronald’s rijkheid aan kleurlagen komt zelfs bij dit minimalistische werk goed tot zijn recht. Dit elegante kunstwerk is met het natuurlijk houten frame een waar statement piece.

Dit schilderij is te koop in onze officiƫle Ronald Hunter webshop. Daarnaast bieden we de mogelijkheid het werk te bekijken in onze galerie ROXIER in Rotterdam. Neemt u contact op voor een vrijblijvende afspraak, dan zorgen we dat we aanwezig zijn.

Wilt u op de hoogte blijven van Ronald’s werk en projecten? Volg hem op Instagram.